Επιστροφή στην «κανονικότητα» και μαζικοί αγώνες για τρέξιμο.

Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ότι οι μαζικές συνάξεις θα έκλειναν πρώτες και θα άνοιγαν τελευταίες, όπερ και εγένετο.
Λίγο το ότι η επιστημονική κοινότητα δεν είχε καθόλου η σχεδόν καθόλου γνώσεις και δεδομένα για την διασπορά του νέου ιού, λίγο η ευθύνη και μερικές φορές η ευθυνοφοβία της πολιτείας, λίγο ο φόβος όλων μας για τους θανάτους αγαπημένωνπροσώπων, μας αφήσαν μακριά από τους αγώνες.
Τρέξαμε μόνοι στέλνοντάς sms , τρέξαμε virtual, τρέξαμε self-supported,τρέξαμε σε μικρές παρέες χωρίς sms, τρέξαμε στην γειτονιά μας, τρέξαμε σε μονοπάτια της περιοχής μας που ούτε καν ξέραμε ότι υπήρχαν αλλά όλα τα πιο πάνω δεν αντικαθιστούν με τίποτα το παραδοσιακό τρέξιμο σε οργανωμένους αγώνες.
Όχι την διαδρομή του άλφα η του βήτα αγώνα που οι περισσότεροι ίσως έχουμε ξανατρέξει δεκάδες φορές αλλά το αίσθημα που όλοι νιώθουμε στους αγώνες.
Την προσήλωση στις προπονήσεις για να ανταπεξέλθουμε στους προσωπικούς στόχους που βάζουμε για τον κάθε αγώνα
Την ευφορία που νιώθουμε από το πρωί η και την προηγουμένη ημέρα του αγώνα και την  επιθυμία μας να βρεθούμε με αγαπημένα μας πρόσωπα
Την χαρά και τον ενθουσιασμό μας την ώρα της κοινής προθέρμανσης με αγαπημένους φίλους, συνδρομείς.
Την έκσταση και την έκκριση αδρεναλίνης που μας διαπερνά λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκκίνηση.
Την αίσθηση ελευθέριας, απελευθέρωσης αλλά και ταύτισης ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους δρομείς
Την εμψύχωση, την παρακίνηση ακόμη και τον αλτρουϊσμό που δείχνουν οι πιο γοργοί δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα να περιμένουν η και να «τερματίσουν» ένα πιο αργό δρομέα.
Την ικανοποίηση του τερματισμού και την περηφάνια που νιώθουμε φορώντας το αναμνηστικό μετάλλιο που σίγουρα δεν είναι το κόστος η το σχήμα του μετάλλου αλλά η αγαλλίαση επίτευξης του όποιου στόχου βάλαμε για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο είναι η  κοινωνικοποίηση, η συναναστροφή ακόμη και τα πειράγματα μεταξύ φίλων πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον αγώνα και το  αίσθημα της ευαρέσκειας και των θετικών συναισθημάτων που όλοι νιώθουμε φεύγοντας από τον κάθε αγώνα.

Καλούς αγώνες λοιπόν  και καλή επιστροφή στην κανονικότητα για όλους μας.

Σωτήρης Μαύρος

B.Ph.ED / B.S.c
Sports Director
S.A.S Sports Events Organizers